Het merendeel van de wijn in deze regio is van zeer hoge kwaliteit en moet geproefd worden. Als dit voor de gemiddelde vakantieganger een belachelijke en onpraktische taak lijkt, probeer dan eens de favoriet van de lokale bevolking: een goede rosé. Totaal anders dan de zoete, goedkope troep die velen van ons zich uit de jaren zeventig herinneren, is de traditionele Provençaalse rosé droog, licht en fungeert als een perfecte aanvulling op een middagpicknick met brood en kaas.

Afgezien van de wijnbouw is de drank die het meest geliefd is bij de Provençaalse psyche pastis , een aperitieflikeur gemaakt van anijs. De vele merken zijn voor buitenstaanders misschien niet van elkaar te onderscheiden, maar elk merk heeft een toegewijde lokale aanhang, vergelijkbaar met sportteams en hun fans. Met een gemiddeld alcoholpercentage van 40-45% is dit een sterke drank en zal het waarschijnlijk leiden tot een aantal memorabele nachten (of niet, afhankelijk van hoeveel je je tegoed doet aanǃ)

Denk je dat je een super spion in hart en nieren bent? Nippen aan een Martini (“shaken, not stirred” of hoe je het ook wilt) tijdens een avondje uit in de Rivièra? Als je in Frankrijk een Martini bestelt, moet je heel specifiek zijn. Zeg niet alleen “Martini”, want voor veel Franse barmannen betekent dit een zoete vermout-aperitief met ijs, zoals in een rode of witte Martini en Rossi . Vraag liever om een ​​’gin Martini’, ‘wodka Martini’ of ‘American Martini’ en specificeer je favoriete stijl, zoals stirred, lemon zest, dry, etc.

Als u niet van alcohol houdt of als u gewoon even wilt bijkomen van al die Pastis, dan kunt u terecht bij de uitstekende fruitbomen in de regio, die een gezonde oogst aan vruchtensappen opleveren . Ook de Franse koffiecultuur is alomtegenwoordig.